Voldaan en toch afvallen

woop woop hejhje

Fabel

Je valt met de Koolhydraat arme methode alleen af omdat het aantal calorieën beperkt is.

Feit

Hoewel sommige mensen die de Koolhydraat arme methode volgen, minder calorieën eten dan daarvoor, doen ze dat niet omdat het programma de hoeveelheden die men mag eten sterkt beperkt. Mensen die Koolhydraat arme methode doen, eten soms minder calorieën omdat zij minder honger hebben en niet meer zo'n voedselobsessie hebben. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat iemand die Koolhydraat arme methode doet 1.800 tot 2.000 (en mannen kunnen vaak nog meer eten) calorieën per dag kan eten en nog afvalt, een resultaat dat men op een vetarm regime nooit krijgt.

De consumptie van minder calorieën treedt om twee redenen op:

  1. Als uw bloedsuiker de hele dag stabiel is, krijgt u minder onbedwingbare trek of een onterecht hongergevoel.
  2. Iemand die Koolhydraat arme methode doet eet voedingsmiddelen zoals vlees, vis, kaas, noten, eieren, groente met weinig vruchtensuiker en zetmeel, en fruit. Al deze voedingsmiddelen zijn minder bewerkt, voedzamer en verzadigen sneller dan het gebruikelijke menu voordat men aan Koolhydraat arme methode begon. Als een lichaam minder lege calorieën krijgt en meer alternatieven met een hoog gehalte aan voedingsstoffen, dan zal het natuurlijk eerder verzadigd zijn en minder voedsel nodig hebben.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het feit dat u met een koolhydraatbeperkt programma meer calorieën kunt consumeren en meer gewicht kunt kwijtraken dan met een vetarm dieet. Een recent onderzoek ontdekte dat, ondanks een grotere calorieën-consumptie, deelnemers aan een koolhydraatbeperkt programma aanzienlijk meer gewicht verloren dan de groep met het vetarme dieet en dat tegelijkertijd hun risicoprofiel voor hart en bloedvaten verbeterde. Het bleek ook dat de mensen op het koolhydraatbeperkte programma zich op lange termijn beter aan het programma hielden dan de mensen op het vetarme dieet. Een jaar later houden zeven van de acht deelnemers aan de koolhydraatbeperkte methode zich nog aan het programma, en niemand van het vetarme dieet.

Win een gratis makeover!