Ontgiften zonder moeite!

woop woop hejhje

Fabel

Ketose is gevaarlijk en veroorzaakt allerlei medische problemen.

Feit

Ketonen zijn een van de twee brandstofleverende stoffen in ons lichaam -- de andere is glucose. Atijd als uw lichaam gebruik maakt van uw alternatieve metabolische brandstof (opgeslagen lichaamsvet), dan bestaan de bijproducten uit ketonen.

Als u de koolhydraatconsumptie beperkt, zoals u tijdens de inductiefase van Koolhydraat arme methode doet, komt het lichaam in de vetverbrandende stand: lipolyse. Bijproducten van lipolyse zijn ketonen en het proces waarbij zij gevormd worden, heet ketose. Lipolyse en ketose zijn allebei volkomen normale en natuurlijke functies van het lichaam. Hoe meer ketonen u afscheidt, hoe meer vet u hebt verbrand. Helaas wordt ketose vaak verward met ketoacidose, een aandoening die wordt aangetroffen bij diabetici bij wie het bloedsuikerniveau ontregeld is, bij alcoholisten en bij mensen die verhongeren.

Onderzoek bij patiënten bij wie gedurende een maand de stofwisseling op zaal werd geobserveerd, toont aan dat ketose een goedaardig verschijnsel is zonder complicaties of bijverschijnselen. Het onderzoek documenteerde cardiologische (hart-), renale (nier-), hepatische (lever-) en hematopoëtische (bloed-) functies in de patiënten en heeft geen nadelige effecten aangetroffen. (2) Bovendien zijn dergelijke complicaties nooit aangetroffen in 40 jaar klinische praktijk, Andere onderzoeken tonen aan dat de gezondheid van het bot niet werd aangetast (6-13), dat de nierfunctie stabiel was bij een koolhydraatbeperkt dieet (3, 14-16) en dat zelfs in specifieke wetenschappelijke publicaties over hyperlipidemie (verhoogd cholesterol- en triglyceridenniveau) verbeterde waarden zijn aangetoond als een koolhydraatbeperkt dieet werd gevolgd.

Win een gratis makeover!