Voedingsstoffen nooit te kort

woop woop hejhje

Fabel

Omdat er geen fruit, groente en graan wordt gegeten, krijgt men bij Koolhydraat arme methode een tekort aan voedingsstoffen.

Feit

Bij de Koolhydraat arme methode wordt wel fruit, groente en graan gegeten. De begin- of inductiefase van Koolhydraat arme methode, die men vaak voor het hele programma aanziet, is de strengste fase, waarin 22 gram koolhydraten per dag is toegestaan. Die 22 gram zit echter in maximaal 300 gram groene salade per dag, en kan ook zeer voedzame, vezelrijke groenten zoals broccoli, asperges, aubergine en spinazie inhouden.

Een voorbeeld van een inductiemenu dat 2.000 calorieën en 20 gram koolhydraten bevat werd met behulp van het zeer goed bekend staande Nutritionist V programma geanalyseerd. Uit de resultaten van de analyse bleek dat het menu aan de dagelijkse advieshoeveelheden voor de meeste vitamines, mineralen en sporenelementen voldeed of deze zelfs overschreed. Als de inductie eenmaal is voltooid en de volgende fase van het programma is begonnen, kan de hoeveelheid koolhydraten verhoogd worden. Dit betekent meer voedzame groene bladgroente en laag-glykemisch fruit zoals aardbeien, waardoor ruim aan de behoefte aan vezels voldaan wordt. In de pre-handhavings- en levenslange handhavingsfase kunnen de meeste mensen weer volkoren graan in hun dieet opnemen.

Win een gratis makeover!